نعناع برای تقویت اعصاب


نعناع گیاهی با خواص فراوان
  • طبع نعنا گرم و خشک است .

  • برای سوء هاضمه میتوان از عرق نعنا یا دمکرده‌ی نعنا بعد از غذا استفاده کرد.

  • یک نوشیدنی خوب، سرد و مفید برای تابستان نعنا میباشد. 10 گرم نعنا را در یک لیتر آب بجوشانید و میل کنید. هر روز استفاده نشود.

  • یک گرم نعنا مانند چای دم کرده میل شود ولی هر روز استفاده نشود.

  • یک شیرپاک کن مناسب برای پوست‌های چرب: 20 گرم نعنای تازه، 20 گرم جعفری تازه خرد شده رادر 200 گرم شیرمخلوط نموده 12 ساعت بگذارید بماند. سپس صاف نموده در یخچال نگهداری کنید. این شیرپاک کن علاوه براین که چربی پوست را از بین می برد، برای جوش و لک هم مناسب می باشد.

  • برای جلوگیری از شپش، موهای خود را با جوشانده نعنا بشویید.

  • کسانی که کلسترول دارند بعد از غذا و عصرها از دمکرده‌ی چای نعنا به مدت دو هفته در ماه بنوشند.

  • دمکرده نعنا غلظت خون را طبیعی میکند.

  • جهت درمان درد گوش آب نعنا را با عسل مخلوط کرده، پنبه‌ای را به آن آغشته کرده، در آن بگذارید.

  • برای درد قلب و خفقان، نعنا را با پرسیاوشان جوشانده، صبح و عصر میل شود.

  • هنگام تهیه ترشی برای این که آن ترشی برای اعصاب زیان آور نباشد، داخل آن نعنا بریزید.

  • برای تقویت اعصاب، نان و پنیر و نعنا بسیار موثر است.

  • اگر شیر در پستان جمع شده، نعنا را کوبیده با آرد جو مخلوط کنید، به صورت ضماد روی آن بگذارید.

  • برای بواسیر نعنا را کوبیده و بصورت ضماد بگذارید.

  • برای ورم بیضه و درد آن مانند شماره 14 عمل کنید.

  • جویدن برگ نعنا ، در رفع سکسکه موثّر است.

  • نعنا برای تسکین درد گوش موثّر است ؛ در اینصورت باید نعنا را با کمی عسل مخلوط نموده و اطراف گوش و لاله گوش و لاله گوش مالید.ویکی‌پدیا

نعناع برای رفع بوی نامطبوع دهان


نعناع گیاهی با خواص فراوان


برگ نعناع، درمان مناسبی برای رفع سردرد، تب، حالت تهوع، اختلالات گوارشی و ... محسوب می شود.

 

سیستم گوارشی را تسکین می دهد و در رفع گاز معده کمک می کند.

  

برگ این گیاه، خاصیت ادرارآور، نشاط آور و ضد انقباض عضلانی و ضدتهوع دارد.


روغن طبیعی نعناع نیز خاصیت ضدعفونت، ضدالتهابی و ضدویروسی دارد.

 

ساقه و روغن طبیعی به دست آمده از درخت نعناع، درمان موثری برای سرطان های پوست، کبد، ریه و لوزالمعده است.

 

برگ نعناع با افزایش سوخت و ساز بدن، چربی اضافه بدن را می سوزاند.

 

روغن طبیعی نعناع، علایم معده درد، گرفتگی عضلانی و سندروم روده تحریک پذیر را تسکین می دهد و در نتیجه عضلات نرم و شل می شوند.

 

اسید رزمارینیک (Rosmarinic acid) موجود در این گیاه علایم گرفتگی بینی را تسکین می دهد و باعث باز شدن مجاری تنفسی می شود. برگ درخت نعناع عارضه های آسم و آلرژی را برطرف می کند.

 

این گیاه که منبع عالی بتاکاروتین است، قدرت دید را بهبود می دهد، با آکنه مقابله می کند و به پوست نرمی و طراوت می بخشد.

 

برای رفع بوی نامطبوع دهان و پیش گیری از بروز بیماری لثه ای به کار برده می شود.

 

چای نعناع از تهوع صبحگاهی در دوران بارداری پیش گیری می کند.

 

برگ این گیاه به میزان چشمگیری پرمویی در بعضی از قسمت های بدن را که در زنان به علت نبود توازن هورمونی شایع است، درمان می کند.

 

ویتامین C و بتاکاروتین موجود در آن، مانند آنتی اکسیدان عمل کرده و رادیکال های آزاد را از بین می برد، استحکام غشایی سلولی را حفظ می کند و در نتیجه خطر بیماری های قلبی و سرطان و ... را کاهش می دهد.

 

کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم، فسفر، منگنز و روی موجود در نعناع نقش مهمی در حفظ فعالیت های سوخت و ساز بدن دارد.

 

فیبر غذایی موجود در آن، احساس سیری و سلامتی روده ای ایجاد می کند و یبوست و بواسیر را تسکین می دهد.

 

چای نعناع علاوه بر انرژی زا بودن، حرارت اضافه بدن را خارج کرده و سرماخوردگی و سرفه فصلی را نیز درمان می کند.

 

سکسکه و گوش درد را برطرف می کند.

 

خمیر نعناع تهیه شده با آب و برگ نعناع، برای درمان مسمومیت غذایی کاربرد دارد. ▪ برگ های له شده آن برای سفید کردن دندان موثر است.

 

  بخور روغن نعناع آرامش بخش است.

 منبع: روزنامه خراسان


نعناع بهترین دوست کبد


نعناع گیاهی با خواص فراوان



* نعناع از نظر طب قدیم ایران نسبتا گرم و خشک است و از نظر خواص دارویی از پونه قوی تر است.


* نعنا باد شکن است و گاز معده و روده را از بین می برد.


* تقویت کننده معده و بدن است.


* ضد تشنج و ضد سرفه است.


* نعناع مسکن،‌ آرام بخش و قاعده آور است.


* برای بی خوابی، کم خوابی و ناراحتی های شبانه یک داروی موثر است.


* استفاده از نعنا، درد شکم را برطرف می کند.


* نعناع برای درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا مفید می باشد.


* نعناع ناراحتی های عصبی را برطرف می کند.


* برای تسکین درد دندان، نعناع را در دهان گذاشته و بجوید.


* آشامیدن دم کرده نعناع و یا عصاره نعناع خونریزی سینه را قطع می کند.


* کمپرس نعناع درد سینه و پهلو را از بین می برد.


* نعناع کرم های روده و معده را می کشد.


* برای از بین بردن سکسکه و دل به هم خوردگی و استفراغ، نعنا را با انار ترش بخورید.


* نعناع ادرار را زیاد می کند.


* یک فنجان دم کرده گرم نعناع سینه را آرام می کند.


* برای رفع قولنج و دردهای روده، معده و هضم نشدن غذا، دم کرده نعنا بنوشید.


* برای از بین بردن گلودرد، دم کرده نعناع غرغره کنید.


* نعناع معرق است، بنابراین تب را پایین می آورد.


* در هنگام سرماخوردگی بینی را با دم کرده نعناع بشویید.


* نعناع بهترین دوست کبد است. کبد را تمیز کرده و صفرا را رقیق می کند و کلسترول خون را پایین می آورد. برای این مورد دم کرده نعنا را قبل از غذا بنوشید.مریم مرادیان نیری




• اثر شل‌کنندگی بر روی عضلات صاف دستگاه گوارش دارد.


• باعث کم شدن فشار داخل معده شده لذا ترشح اسید را کاهش می‌دهد.


• منجر به کاهش گاز داخل روده‌ها می‌شود.


• با مهار رشد و تکثیر میکرب هلیکوباکترپیلوری از بروز التهاب و زخم معده و اثنی عشر جلوگیری می‌کند.


• باعث افزایش صفرا می‌گردد.


• اثرات ضد اسپاسم در اختلالات عضلانی- عصبی دارد.


سیمرغ



فواید آب دوغ خیار




فواید آب دوغ خیار
این غذای سالم خودمانی، نه عوارض گوارشی دارد، نه ضرری به قلب می‌رساند و نه در میانه شب نفس ما را در سینه حبس می‌کند.

تازه حسن دیگری هم دارد و آن این که بعد از یک خواب شیرین شبانه، صبح گرسنه از خواب بلند می‌شویم و با اشتها به دور همان سفره پرمهر می‌نشینیم. بنابراین برای آن که از مزیت‌های یک غذای سبک حاضری بیشترین نفع را ببرید به شما آب دوغ خیار را پیشنهاد می‌کنیم.

آب دوغ خیار اشتها را باز می‌کند

آب دوغ خیار غذایی ساده، سالم و سبک است که براحتی هضم می‌شود و به علت طبع خنکی که دارد، عطش را رفع می‌کند و از خستگی و رخوت ناشی از گرمی هوا می‌کاهد.

به موجب آن که در تهیه این غذای حاضری مواد مغذی متعددی به کار رفته در وعده ناهار یا شام می‌تواند انرژی از دست رفته شما را تامین می‌کند.

این غذا از ترکیب ماست یا دوغ، خیار رنده شده، گردو و کشمش، انواعی از سبزی‌های تازه همچون ریحان، ترخون، نعنا و تربچه به همراه یخ و نان تهیه می‌شود. البته برخی خانواده‌ها از خامه نیز در این غذا استفاده می‌کنند.

این غذا به علت داشتن ماست، تامین‌کننده کلسیم و پروتئین بدن است و به دلیل دارا بودن منیزیم، مصرف آن در وعده شام می‌تواند به رفع بی‌خوابی‌های شبانه کمک کند. افراد با فشارخون بالا یا افرادی که طبع گرم و کبد تنبلی دارند بهتر است در این غذا از ماست یا دوغ ترش استفاده کنند. همچنین خیار این غذا، خنک‌کننده است و شدیدترین عطش‌ها را فرومی‌نشاند.
 
کشمش و گردوی آن بهترین گزینه برای مزه‌دار کردن این غذاست و داروی رشد هوشی کودکان و نیرودهنده سالمندان است.

سبزی‌های به کار رفته در آن همچون نعنا بادشکن، تربچه ضدعفونی‌کننده دستگاه گوارش، ریحان آرامبخش و مسکن و ترخون اشتهاآور و مقوی اعصاب است و چون فیبر فراوانی دارد، ملین است و به رفع یبوست و التیام هموروئید (بواسیر) کمک می‌کند.

بهتر است این غذا را در ظروف سفالی لعاب‌دار (سرامیکی) تهیه کرده و با نعنا و شوید و گلبرگ‌های خشک‌شده گل‌محمدی تزیین کنید.
سلامت

کلید پیشگیری از پیری پوست !



کلید پیشگیری از پیری پوست !

سلامت نیوز: مهم‌ترین عواملی که باعث جوانی، سفتی و استحکام پوست می‌شوند، رشته‌هایی از جنس پروتئین به نام «کلاژن» و «الاستین» هستند.

سفتی و استحکام پوست به دلیل وجود کلاژن و خاصیت ارتجاعی آن ناشی از الاستین است.هرگونه تغییری در میزان و کیفیت این رشته‌ها باعث چروک و افتادگی پوست می‌شود.

از دیگر عواملی که در قوام پوست نقش دارد، ماده زمینه‌ای یا ماتریکس است که سردسته ترکیباتش اسیدهیالورونیک است که علاوه بر حفظ قوام پوست، جذب آب و رطوبت پوست را افزایش‌می‌دهد.

با افزایش سن از یک سو و تغییرات هورمونی از سوی دیگر، میزان ساخت کلاژن و الاستین کاهش می‌یابد. عوامل آسیب‌رسان دیگری نظیر آفتاب، آلودگی، دود سیگار، الکل، استرس و بی‌خوابی نیز باعث شکسته‌شدن رشته‌های کلاژن و الاستین می‌شوند و به این ترتیب علایم پیری به صورت چروک و افتادگی بروز می‌کند.

یکی از آنها رساندن مواد اولیه بیشتر به این سلول‌ها برای ساخت کلاژن و الاستین است. فیبروبلاست برای ساخت کلاژن و الاستین به مواد اولیه که همان اسید‌های آمینه (واحد‌های سازنده پروتئین) هستند، نیاز دارد و رژیم غذایی مناسب می‌تواند اسید‌های آمینه مورد نیاز را تامین کند. در میان انواع پروتئین در رژیم‌های غذایی، پروتئین‌های با منشاء دریایی (ماهی، میگو و جلبک دریایی) و پروتئین‌های گیاهی خاص (گندم، برنج، کنجد) تاثیرات بهتری دارند.


رژیم‌های غذایی خاص حاوی پوست، استخوان و غضروف حیوانات (به‌خصوص ماهی و خروس و پای مرغ) سرشار از اسید هیالورونیک هستند و می‌توانند به پوست کمک کنند. آنتی‌اکسیدان‌ها نیز با جلوگیری از فعالیت رادیکال‌های آزاد مانع پیری و سرطان پوست می‌شوند.

ویتامین‌های E و C از معروف‌ترین آنتی‌اکسیدان‌های شناخته شده هستند اما در دنیای امروز عوامل آنتی‌اکسیدان قوی‌تری مانند لیکوپن که در گوجه‌فرنگی قرمز رسیده وجود دارد و 100 برابر ویتامین E قدرت دارد و عصاره هسته انگور که 50 برابر ویتامین E و 20 برابر ویتامین C قادر به مهار رادیکال‌های آزاد است، معرفی‌ شده‌اند و مصرف آنها می‌تواند از پیری و سرطان پوست پیشگیری کند.